Avganistan

View listings

Realigro.rs je prvi svetski pretraživač nekretnina gde možete da pronađete oglase za prodaju kuća u Avganistan

Продаје се некретнина у Авганистану

Авганистан је држава која није затворена. Главни град је Кабул. На западу граничи са Ираном, на југу и истоку са Пакистаном, на северу са Туркменистаном, Узбекистаном и Таџикистаном и са Кином са регионом даље на истоку земље.

Купити некретнину или продати у Авганистану није лако. У Авганистану, деценијама растрзан унутрашњим ратом, и даље живи око 30 милиона људи. Према подацима Светске банке, више од трећине становништва живи испод границе сиромаштва и практично није у стању да задовољи потребе за храном и смештајем. Афганистан заузима 23. место на листи најсиромашнијих земаља на свету у часопису Глобал Финанце, док га је Транспаренци Интернатионал прогласио седмом најкорумпиранијом државом на свету.

Једна од главних карактеристика локалног тржишта је његова хаотична природа. Авганистан нема систем регистрације земљишта, а према америчкој администрацији за међународну трговину, око 80% трансакција неформално се закључује без докумената којима се доказује власништво продавца који жели да прода своју имовину на продају у Авганистану.

То је разлог зашто су исте парцеле земљишта често у власништву различитих власника, док локални судови нису у стању да ефикасно реше такве спорове. Опћенито, тржиште је слободно регулисано, контроверзним и непотпуним законима и адвокатима за имовину који немају потребна знања.

Средином 2000-их, Кабул је доживео грађевински процват током којег су изграђени обилни први домови за међународне стручњаке, запослене у амбасади, адвокате и владине званичнике. Међутим, када је НАТО коалиција објавила одлуку да напусти Авганистан као резултат, привлачност капиталних инвестиција драматично је опала. Многи пројекти су обустављени, а цене некретнина за продају у Кабулу пале су за 30-50% током неколико месеци.

Међутим, то не значи потпуни недостатак потражње имовине која се данас продаје у Авганистану. Према званичним подацима, од 2004. до 2017. године становништво земље порасло је за готово 40%. Становништво главног града повећало се за 25% у последњих пет година, са 3,2 милиона на 4 милиона. Становници руралних подручја се селе у Кабул у потрази за послом и бољим и сигурнијим животним окружењем.

 
 
2005-2021 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB